Aile Yapısı ve İlişkileri Deneme Sınavı Sorusu #1393066

Avrupa Ülkelerinde Aile Kurumuna Yaklaşımla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 


Sosyal devlet anlayışı içinde Avrupa Ülkeleri aile kurumu için çeşitli önlemler alarak kendi aile politikalarını şekillendirmişlerdir. Aile politikaları ile ilgili çalışmalar yapan Dumon, bu alanda alınacak önlemleri üç kategoriye ayırmıştır. Ekonomik önlemler,  Eğitim ve danışma hizmetleri, Aile yerine sürekli ya da geçici süreli geçebilecek ve aile kurumunun görevlerini üstlenebilecek kurumsal yapılar.

Bu önlemler tüm ülkeler için eşit şekilde uygulanamamaktadır. Alınması gereken önlemleri ülkelerin gelişmişlik düzeyi ve temel aile politikaları şekillendirmektedir. Bazı ülkeler aile politikaları ile ilgili sorumlu bakanlıklar oluştururken bazı ülkelerde ise daha farklı politikalar izlenmektedir. Aile politikası bir devlette açık ya da kapalı politika şeklinde değerlendirilebilir.

Özellikle Avrupa Ülkelerinde şekillenen aile politikalarını sosyal kültürel politikalar, gelir politikaları, çalışma düzeni ve bakım politikaları ile çocuk refahı politikaları şeklinde sınıflandırabiliriz.

Aile kurumuna yönelik devletler tarafından yapılan tüm yardımlar ve vergilendirmede sağlanan kolaylıklar ülkelerin aile kurumuyla ilgili gelir politikalarını oluşturur. Gelir politikası çocuk bakım  yardımı gibi tüm nüfusa uygulanabilecek yardımları içerdiği gibi, özellikle düşük gelirli ailelere yönelik eğitim desteği gibi yardımları da içerir.

Hepsi 


Yanıt Açıklaması:

Avrupa Ülkelerinde Aile Kurumuna Yaklaşımla iilgili A, B, C, D şıklarının hepsi doğrudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum