Alternatif Turizm Deneme Sınavı Sorusu #987332

Aşağıdakilerden hangisi özel ilgi turizminin özelliklerinden biri değildir?


Büyük ölçeklidir ve katılımcıları büyük ölçekli gruplardır.

1980’li yıllardan sonra gelişme göstermiştir.

Bünyesinde pek çok farklı turizm türünü barındırır.

Özel ilgileri tarafından motive olan turistlerin seyahat deneyimlerini ifade eder.

Emek-yoğun  özellik göstermektedir.


Yanıt Açıklaması:

Özel ilgi turizmi, 1970’li yıllarda gündeme gelen ve özellikle 1980’li yıllardan sonra gelişme gösteren, bünyesinde pek çok farklı turizm türünü barındıran, turizmin özel bir şeklidir. Özel ilgi turizmi, özel ilgileri ve hobileri tarafından motive olan turistlerin seyahat deneyimlerini ifade etmektedir. En basit ifadeyle özel ilgi turizmini, “geleneksel hale gelmiş boş zaman faaliyetlerinin ve rekreasyonel etkinliklerin, bireylerin ya da grupların özel ilgi alanlarına yönelik olarak planlanması ve geliştirilmesi sonucunda oluşan turizm türü” olarak tanımlamak mümkündür.

  • Özel ilgi turizmi  küçük   ölçeklidir;  katılımcıları  daha  çok  münferit   turistler ya   da    küçük ölçekli gruplardır.
  • Özel ilgi  turizmine yönelik faaliyet gösteren tur  operatörleri,  planlamada  uygun   bir  gelişim hızı sağlamaya ve yerel halkın katılımına özen göstermelidirler.
  • Özel ilgi turizmi  emek-yoğun  özellik göstermektedir.  Üretilen ürün ve  hizmetler   nitelikli olduğu için, profesyonel işgücü gereksinimi de artmaktadır.
  • Özel istek ve   ihtiyaçları  karşılayacak  ürün ve   hizmetlerin  talep  edilmesi,   bu ürün  ve hizmetlerin tasarlanmasında yaratıcılık gerektirir. Doğru cevap A’dır.
Yorumlar
  • 0 Yorum