Alternatif Turizm Deneme Sınavı Sorusu #1055183

Aşağıdakilerden hangisi kültür turizminin tanımları arasında yer almaktadır?


Kültürel süreçleri (fikirler ve insanların yaşam tarzları gibi) kapsamakta ve bu süreçlerin sonuçları (binalar, sanatsal eserler, gelenekler) olarak görülmektedir.

Geçmiş ve şimdiki zamanın hikâyeleri ve insanlarını otantik olarak temsil eden mekânlar, eserler ve etkinlikleri deneyimlemek için gerçekleştirilen seyahatleri ifade etmektedir.

Kültürel miras turizmi, kültür turizminin bir parçası olarak ele alınmakta ve değerlendirilmektedir.

Bir neslin kendinden sonra gelen nesle bıraktığı kültürel değerlerin ve kaynakların turistik amaçlı kullanımıdır.

Bir neslin kendinden sonra gelen nesle bıraktığı şeydir.


Yanıt Açıklaması:

Kültür turizmi, kültürel süreçleri (fikirler ve insanların yaşam tarzları gibi) kapsamakta ve bu süreçlerin sonuçları (binalar, sanatsal eserler, gelenekler) olarak görülmektedir. Kültürel miras turizmi, geçmiş ve şimdiki zamanın hikâyeleri ve insanlarını otantik olarak temsil eden mekânlar, eserler ve etkinlikleri deneyimlemek için gerçekleştirilen seyahatleri ifade etmektedir. Bu bağlamda kültürel miras turizmi, kültürel, tarihi ve doğal kaynakları içermektedir. Pek çok tanımda kültürel miras turizmi, kültür turizminin bir parçası olarak ele alınmakta ve değerlendirilmektedir. Örneğin, Kanada Turizm Komisyonu (CTC) tarafından yapılan bir tanımda kültür turizmi, “kültürel veya mirasla ilgili bir turistik aktivite nedeniyle gerçekleştirilen seyahatler” olarak ifade edilmektedir. Kültürel miras turizmi, “bir neslin kendinden sonra gelen nesle bıraktığı kültürel değerlerin ve kaynakların turistik amaçlı kullanımı” şeklinde tanımlamak mümkündür. Bir başka tanıma göre kültürel miras turizmi, “insanların ve hikâyelerin geçmişini ve bugününü otantik bir şekilde temsil eden mekânları, eserleri ve aktiviteleri deneyimlemek üzere seyahat etmek” olarak ifade edilmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum