Amerikan Dış Politikası Deneme Sınavı Sorusu #858381

Amerikan'ın dünyadaki imajını geliştirmek için kamu diplomasisi amacıyla 1953 yılında kurduğu ve 1999 yılında resmen son verdiği, faaliyetleri arasında yabancılara ülke ile ilgili bilgi sağlamak ve ırk ilişkilerindeki ilerlemenin ne düzeye ulaştığını göstermek olan kurum aşağıdakilerden hangisidir?


Sivil Haklar Hareketi

İslam Ulusu

Birleşik Devletler Bilgi Kurumu

Siyasi Eylem Komitesi

Amerikan İşçi Federasyonu


Yanıt Açıklaması:

Sivil Haklar Hareketi;1960'larda Amerika'da ortaya çıkan dünya çapında yaygınlaşan kanun önünde eşitlik, kadın, azınlık ve LGBT haklarını savunmak için yapılan şiddet içermeyen gösteriler, protestolar, direniş ve benzeri faaliyetlerdir. Çok nadiren şiddet, kargaşa ve sivil çatışma içermiştir.

İslam Ulusu; İlk kez 1930'da Michigan'da kurulan ve Soğuk Savaş döneminde Alijah Muhammed'in liderliğinde ABD'deki Afrikalı-Amerikalıların dini, zihni, sosyal, ekonomik ve eğitim şartlarına İslam kuralları ışığında geliştirmek için faaliyetler yapan sivil toplum hareketidir.

Siyasi Eylem Komitesi; ABD'de siyasi partiler hazineden finansal destek alamamakta ve kendi faaliyetlerini kendileri finanse etmektedirler. Partiler bu nedenle paraya ihtiyaç duymaktadırlar. Partilere para kaynağı sağlayan en önemli kanallardan bir tanesi, siyasi eylem komitesidir.

Amerikan İşçi Federasyonu; 1886 yılında kurulmuş ve daha çok geleneksel, zanaatkar işgücünü temsil etmektedir.

Dolayısıyla soruda verilen kuruluş, Birleşik Devletler Bilgi Kurumu (USIA)'dur.

Yorumlar
  • 0 Yorum