Antropoloji Deneme Sınavı Sorusu #1358667

Aşağıdakilerden hangisi Antropolojinin tanımıdır?


İnsan, biyolojik ve kültürel olarak çeşitlenerek ve coğrafî ve ekolojik koşulların dayattığı değişimleri geçirerek dünyanın bütün bölgelerine yayılmış bir türdür. Antropoloji bu çeşitliliğin anlaşlması çabasıdır.

Özellikle, yetişen meyveleri, yetiştirmedeki kültür tekniklerini, ve meyve ağaçlarındaki fiziksel çalışmaları inceleyen bilim dalıdır.(pomoloji)

Eski kültür ve uygarlıklardan geriye kalan her türlü alet, malzeme, ev eşyaları ve sanat yapıtları gibi maddi kalıntıları inceleyen eskinin bilimidir. Arkeoloji Bilimi Eskiçağ insanlarının nerede ve nasıl yaşadıkları, ne yedikleri, ne giydikleri, neye inandıkları gibi sorulara cevap arar.

Tallı bitkilerin, çoğu sularda, ağaç veya taşların üzerinde yetişen, ilkel yapıdaki yosun türlerini inceleyen bilim dalıdır.(briyaloji)

Görünen dünyayı-maddeyi olduğu kadar ardındaki gerçekliği, varlığın doğasını inceleyen bir sosyoloji dalıdır.


Yanıt Açıklaması:

Antropoloji: İnsan, biyolojik ve kültürel olarak çeşitlenerek ve coğrafî ve ekolojik koşulların dayattığı değişimleri geçirerek dünyanın bütün bölgelerine yayılmış bir türdür. Antropoloji bu çeşitliliğin anlaşlması çabasıdır. Meyvaları inceleyen bilim dalına “Pomoloji”, eski çağları inceleyen bilim dalına “Arkeoloji”, yosunumsu bitkileri inceleyen bilim dalına “Briyaloji”, Görünen dünyayı-maddeyi olduğu kadar ardındaki gerçekliği, varlığın doğasını inceleyen bilim dalına da “Felsefe” denir.

Yorumlar
  • 0 Yorum