Arama Kurtarma Bilgisi ve Etik Değerler Deneme Sınavı Sorusu #784838

Saldırı tehlikesi olduğunu işaret eden bu ikaz, 3 dakika süren yükselip alçalan dalgalı siren sesi ile duyurulur. Bu ikaz duyulunca, tehlike geçti ikazı verilinceye kadar sakin bir şekilde sığınakta beklenir. Bina dışında bulunuluyorsa hemen en yakın bir sığınak, bodrum, duvar dibi veya çukur bir yere saklanılır; vücudun açık yerleri örtülüp tehlike geçti ikazına kadar sakin bir şekilde beklenir.

Burada tanımlanan tehlike ikazı aşağıdakilerden hangisidir?


Sarı ikaz

Kırmızı ikaz

Radyoaktif serpinti ikazı

Kimyasal savaş maddeleri tehlikesi ikazı

Beyaz ikaz


Yanıt Açıklaması:

Tehlike işaretleri sarı, kırmızı, beyaz ikaz ve radyoaktif serpinti tehlikesi (siyah) ile kimyasal savaş maddeleri tehlikesi alarmı olmak üzere beşe ayrılır. Kırmızı ikaz saldırı tehlikesi olduğuna işaret eder ve 3 dakika süren yükselip alçalan dalgalı siren sesi ile duyurulur. 

Bu ikazı duyunca; sarı ikaz sırasında eksik kalanlar tamamlanır, gerekli olan malzemeler de alınarak hemen sığınağa gidilir. Tehlike geçti ikazı verilinceye kadar sakin bir şekilde sığınakta beklenir. Bina dışında bulunuluyorsa hemen en yakın bir sığınak, bodrum, duvar dibi veya çukur bir yere saklanılır; vücudun açık yerleri örtülüp tehlike geçti ikazına kadar sakin bir şekilde beklenir. Taşıtta bulunuluyorsa uygun bir yerde durup dışarıdakiler gibi davranılır.

Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum