Arama Kurtarma Bilgisi ve Etik Değerler Deneme Sınavı Sorusu #795916

Seçeneklerde verilen Arama ve Kurtarma Birlik ve Ekiplerinin görevlerinden hangisi doğru tanımlanmıştır?


Sivil savunma koleji ve valiliklerce açılan kursların kurtarma, ilk yardım ve sosyal yardım konularındaki tatbiki bölümlerine yardımcı olmak.

Kamu ve özel kuruluşların arama ve kurtarma hizmetlerinde görevlendirilen ekipleri ile gönüllü kuruluş ve kişilerin eğitimlerini Belediye Başkanlığı veya Valiliğin uygun görüşü ile yapmak.

Arama ve kurtarma faaliyetlerine katılan yerli ve yabancı, kamu ve özel kuruluşların arama ve kurtarma ekipleri ile gönüllü kişi ve kuruluşların çalışmaların koordinasyonunu en tecrübeli ekibe vermek.

Ülkemize gelen sığınmacılara sosyal yardım hizmeti vermek, bunların kalıcı barındırılma hizmetlerine yardım etmek.

Savaşta, afetlerde ve kazalarda; nükleer, biyolojik, kimyasal (NBC) maddelerin ölçüm hizmetlerini imkânlar ölçüsünde yürütmek,ve bu  maddeleri arındırmak.


Yanıt Açıklaması:

B seçeneğindeki eğitimler için Belediye Başkanlığından değil Bakanlıktan uygun görüş alınır. C seçeneğindeki koordinasyonun en tecrübeli ekibe verilmesi yanlıştır. Arama kurtarma birlik ve ekipleri koordinasyonu kendileri yaparlar. D seçeneğindeki barındırma hizmeti kalıcı geğil geçicidir. E seçeneğindeki arındırma hizmeti direkt olarak arama kurtarma birlik ve ekipleri tarafından yapılmaz. İlgili birimlere ulaştırılır ve arındırmaya yardım edilir. A seçeneğinde verilen bilgi ise doğrudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum