Arkeolojik Alan Yönetimi Deneme Sınavı Sorusu #348356

Aşağıdakilerden hangisi 1. Aşama (Kimliklendirme ve Tanımlama: Bilgi Toplama, Envanterleme ve İlgi Gruplarının Belirlenmesi) kapsamındadır ?


Arkeolojik alanın verilerinin toplanmasından sonra gerekli değerlendirmeler yapılarak, alanın kültürel önemi belirlenmelidir.

Bilimsel bir ortamda uzmanlarla görüşmeler, tartışmalar yapılarak arkeolojik alanının kültürel öneminin tanımlanması gerekmektedir.

Korunması gerekli sit alanı ile ilgili tüm bilgi ve belgeler toplanmalı, tarihi süreçte alanla ilgili yazılı ve görsel belgeleme çalışmalarına ilaveten, kazı ve korumaya ilişkin gerçekleştirilen müdahaleler konusunda bilgi veren belgelere de ulaşılmaya çalışılmalıdır.

Yönetim alanında yer alan kültür varlıklarında oluşan bozulmaların nedenlerinin saptanarak incelenmesi, planda bu bozulmalara ilişkin müdahalelerin geliştirilmesine katkı sağlanmalıdır.

SWOT analizleri ile alanın güçlü ve zayıf yönleri ile arkeolojik alan için tehditler ve değişim fırsatları belirlenmelidir. 


Yanıt Açıklaması:

“Korunması gerekli sit alanı ile ilgili tüm bilgi ve belgeler toplanmalı, tarihi süreçte alanla ilgili yazılı ve görsel belgeleme çalışmalarına ilaveten, kazı ve korumaya ilişkin gerçekleştirilen müdahaleler konusunda bilgi veren belgelere de ulaşılmaya çalışılmalıdır.”ibaresi planlama sürecinde 1. Aşama (Kimliklendirme ve Tanımlama: Bilgi Toplama, Envanterleme ve İlgi Gruplarının Belirlenmesi) kapsamındadır

Yorumlar
  • 0 Yorum