Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkileri Deneme Sınavı Sorusu #1036461

Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Birliği'ne katılımda müzakere sürecini ifade etmeyen durumlardan biridir?


Aday ülke ile AB arasında müktesebatın tartışılması.

Aday ülkenin müktesebatı kabul ve uygulama çalışmalarının AB kurumlarının katılımı ve onların taleplerinin de dikkate alınmasıyla hayata geçirilmesi.

Aday ülkenin içinde bulunduğu gerekçeli koşullar göz önünde bulundurularak müktesebatın gerektirdiği bazı yasal değişikliklerin uygulamasının tarihinin birlikte müzakere edilmesi.

Aday ülkenin içinde bulunduğu gerekçeli koşullar göz önünde bulundurularak müktesebatın gerektirdiği bazı yasal değişikliklerin uygulamalarının zamana yayılması, hatta üyelik sonrası bir tarihe bırakılması.

Aday ülkenin içinde bulunduğu gerekçeli koşullar göz önünde bulundurularak müktesebatın gerektirdiği bazı yasal değişikliklerin uygulamasının nasıl yapılacağının birlikte müzakere edilmesi.


Yanıt Açıklaması:

Düz anlamının aksine müzakere, aday ülke ile AB arasında müktesebatın tartışılması demek değildir. Müzakere aday ülkenin müktesebatı kabul ve uygulama çalışmalarının AB kurumlarının katılımı ve onların taleplerinin de dikkate alınmasıyla hayata geçirilmesidir. Ancak bazı konularda aday ülkenin içinde bulunduğu gerekçeli koşullar göz önünde bulundurularak müktesebatın gerektirdiği bazı yasal değişikliklerin uygulamasının tarihi ve nasıl yapılacağı birlikte müzakere edilebilir ve bazı uygulamalar zamana yayılabilir, hatta üyelik sonrası bir tarihe bırakılabilir. Doğru cevap A'dır.

Yorumlar
  • 0 Yorum