Avukatlık Ve Noterlik Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #450393

Aşağıdakilerden hangisi avukatın “meslektaşlar arası dayanışması ve uymak zorunda olduğu kurallar” kapsamında yer almaz?


Avukat aynı davada, birinin savunması öbürünün savunmasına zarar verebilecek durumda olan iki kişinin birden vekâletini kabul etmez.

Resmi ya da özel kuruluşlarda bağımlı olarak birlikte çalışan avukatlar, kadro görevleri ne olursa olsun, adalet ve eşitlik ilkelerinden ayrılmamaya ve iş dağıtımı, denetimi ve her türlü iş ilişkilerinde meslek dayanışmasına ve onuruna uymayan davranışlardan kaçınmaya özen göstermekle yükümlüdürler.

Avukat, herhangi bir meslektaşının mesleki tutum ve davranışları hakkındaki düşüncelerini kamuoyuna açıklayamaz.

Mesleki çalışmada avukatlar arasında usule ilişkin işlemlerde ve dosya incelemelerinde dayanışma gereği sayılabilecek yardımlar ve kolaylıkların esirgenmemesi gerekir.

Avukat, herhangi bir meslektaşı özellikle hasım vekili meslektaşı hakkında küçük düşürücü nitelikteki kişisel görüşlerini açıkça belirtemez.


Yanıt Açıklaması:

“Avukat aynı davada, birinin savunması öbürünün savunmasına zarar verebilecek durumda olan iki kişinin birden vekâletini kabul etmez.” ifadesi avukatın iş sahipleriyle ilişkilerinde uyması gereken kurallardandır. Diğer seçenekler avukatın meslektaşlar arası dayanışması ve uyması gereken kurallar kapsamındadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum