Bahçe Tarımı 1 Deneme Sınavı Sorusu #691906

Aşağıdakilerden hangisi organik tarımın temel ilkelerinden ekoloji ilkesinin açıklamasıdır?


En iyi sonuç veren çevresel uygulamaları, biyo çeşitliliğin ve doğal kaynakların korunmasını, yüksek hayvan refahı standartlarının uygulanmasını birlikte hedefleyen ve doğal maddeler ve süreçler kullanılarak üretilen ürünleri tercih eden tüketicilere istedikleri şekilde gıda ürünü sunan bir çiftlik yönetim sistemidir.

Toprak, hayvan, insan ve yerkürenin sağlığı ayrılmaz bir bütün olarak ele alınmalı, korunmalı ve iyileştirilmelidir.

Organik tarım zincirinde ilişkiler, ortak kullanılan çevreyi paylaşmada ve yaşamsal olanaklar açısından eşitliği gözetecek biçimde oluşturulmalıdır.

Canlı ekolojik sistemleri ve döngüleri temel almalı, onları değiştirme yerine onlarla birlikte çalışmalı, model olarak alarak devamlılığını sağlamalıdır.

Hem mevcut hem de gelecek kuşakların ve çevrelerinin sağlığı ile esenliğini korumak üzere, sorumlu, önlemini baştan alan bir yaklaşımla planlanmalı ve yürütülmelidir.


Yanıt Açıklaması:

Organik tarım, canlı ekolojik sistemleri ve döngüleri temel almalı, onları değiştirme yerine onlarla birlikte çalışmalı, model olarak alarak devamlılığını sağlamalıdır. Organik tarım, üretimin ekolojik süreçlere ve geri dönüşüme dayalı olmasını vurgular. Üretimin yapıldığı ortamların ekolojisi üretimde besin döngüsünü ve canlıların refahını sağlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum