Bakım Elemanı Yetiştirme Ve Geliştirme 1 Deneme Sınavı Sorusu #1190528

Aynı yerleşkede ve/veya binada, birden çok hizmet kuruluşunun tek yönetim ve denetim altında kurularak çalışan sosyal hizmet kuruluşu aşağıdakilerden hangisidir?


Ev Tipi

Çok Amaçlı

Yaşlı Bakımı

Özel Bakım

Rehabilitasyon Amaçlı


Yanıt Açıklaması:

 Çok Amaçlı Sosyal Hizmet Kuruluşları: Aynı yerleşkede ve/veya binada, birden çok sosyal hizmet kuruluşunun tek yönetim ve denetim altında kurulmasına ve çalışmasına imkân tanıyan sosyal hizmet kuruluşlarıdır (mad. 3/10).

Ev Tipi Sosyal Hizmet Birimleri: Çocuk, kadın, engelli ve yaşlılar ile bakım veya ba­rınma ihtiyacı olan kişilere hizmet verilen mesken niteliğindeki yatılı sosyal hizmet birimleridir (mad. 3/13). Söz konusu bu birimler, il müdürlüğü bünyesinde oluştu­rulmuş Ev Tipi Sosyal Hizmet Birimleri Koordinasyon Merkezine bağlıdırlar.

Yaşlı Bakımı ve Rehabilitasyon Mer­kezi: Yaşlı kişilerin yaşamlarını sağlık, huzur ve güven içinde sürdürmeleri ama­cıyla kendi kendilerini idare edebilecek şekilde rehabilitasyonlarının sağlandığı, tedavisi mümkün olmayanların ise sürek­li olarak özel bakım altına alındığı yatılı sosyal hizmet kuruluşudur (HHYBRMY, mad. 4/e).  

 Özel Bakım Merkezleri: Bakıma Muh­taç Engelli Bireylere Yönelik Özel Bakım Merkezleri Yönetmeliğine göre bakıma muhtaç engelli bireylerin bakımı için yatılı veya gündüzlü hizmet veren, gerçek kişi ve özel hukuk kişileri tarafından açılan sosyal hizmet kuruluşu statüsündeki özel bakım kurumlarıdır (BMEBYÖBMY, mad. 4/e). Doğru yanıt B’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum