Bakım Elemanı Yetiştirme Ve Geliştirme 1 Deneme Sınavı Sorusu #1213577

 Bakım planı kavramıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?


Bakım planı her zaman, hizmetleri tanımlamalı ve her zaman bakım koordinatörünün olmadığı durumlarda diğer çalışanlar tarafından alınıp okunabilmelidir.

Hizmet kullanıcılarına hizmetin ne yapabileceğini/yapacağını ileten, ailenin, bakım elemanının ve ilgili kişilerin sorumluluklarının ne­ler olduğunu ya da olacağını kavramasını sağlayan temel unsurdur.

Bakım planının bakımın üze­rinde uzlaşılan unsurların bir planı olduğu da göz ardı edilmemelidir.

Bazen zaman israfına sebep olabilmektedir.

İnsanların sahip olduklarını hissedemedikleri bir şeydir.


Yanıt Açıklaması:

Bakım planının ne olduğu kadar ne olmadığına da vurgu yapmak gerekir. Bu bağlamda belirtmek gerekirse bakım planı, bürokratik bir egzersiz de­ğildir. Ancak hizmet kullanıcılarına hizmetin ne yapabileceğini/yapacağını ileten, ailenin, bakım elemanının ve ilgili kişilerin sorumluluklarının ne­ler olduğunu ya da olacağını kavramasını sağlayan temel unsurdur. Bürokratik bir egzersiz olmadığı gibi, bakım planı aynı zamanda bir istekler listesi de değildir. Ancak bakım planının bakımın üze­rinde uzlaşılan unsurların bir planı olduğu da göz ardı edilmemelidir. Yine bakım planı bir zaman is­rafı değildir. Ancak herkesin uzlaştığı ve herkesin anlayacağı bakımın sağlanmasına dönük değerli bir yardımdır.

Yorumlar
  • 0 Yorum