Bakım Elemanı Yetiştirme Ve Geliştirme 1 Deneme Sınavı Sorusu #1379088

Bakım elemanları tarafından takip edilmesi gereken kayıtlarla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 


Bakım elemanları tarafından takip edilmesi gereken kilo, boy ve ilaç takibi vb. nitelikteki kayıtlar, bakım planının etkin bir şekilde uygulanıp uygulanmadığının kontrolü açısından son derece önemlidir.

Bakım elemanları tarafından takip edilmesi gereken bu kayıtlar, çalışılan ve bakımın verildiği tip, yer ve sisteme göre değişebilir. Dolayısıyla bakımevinde çalışan bakım elemanı tarafından takip edilmesi gereken kayıtlar, evde ve hastanede çalışan bakım elemanınca takip edilmesi gereken kayıtlardan farklıdır.

Yaşlılar için özellikle duygu durum, mental durum, fiziksel hastalıklar, ilaçlar, beslenme durumu, günlük yaşam aktiviteleri, enstrümental günlük yaşam aktiviteleri, yaşlının demografik özellikleri, alışkanlıkları, aile desteği, sosyo ekonomik ve eğitim durumu mutlaka kayıt altına alınmalıdır.

Bu kayıtlar, bakım gerektiren bireyin bakım sonuçlarını olumlu etkilediği gibi sistemin kendisini yenilemesi ve geliştirmesi bakımından da önemlidir. Bu nedenle bakım gerektiren bireyin kabulünde her çalışılan yerde mutlaka standart bir kabul ve değerlendirme formu, ilgili bakıma uygun değerlendirme testlerinin uygulandığı bir kayıt sistemi, bakımın takibinde ve sonrasında ayrı değerlendirme formları her bakım tipine göre özel formlar ile takip ve değerlendirme kartları olmalıdır.

Hepsi 


Yanıt Açıklaması:

Bakım elemanları tarafından takip edilmesi gereken kayıtlarla ilgili A, B, C, D şıklarının hepsi doğrudur.

Yorumlar
  • 0 Yorum