Bakım Elemanı Yetiştirme Ve Geliştirme 1 Deneme Sınavı Sorusu #1379003

Aşağıdakilerden hangisi Bakım gerektiren bireyin öz bakımı ile ilgili olarak bakım elemanlarının yerine getirmesi gereken  "Psiko-Sosyal Destek Hizmetleri" nden  biridir?


Bakıma muhtaç engelli birey ailesinin, engelli bireyi ve engel durumunu kabullenmesine ve bilgilendirilmesine yönelik olarak kişisel veya grup çalışması yöntemleriyle verilecek hizmetler.

Bakıma muhtaç engelli bireyin mevcut durumunu ve yerleştirildiği ortamı kabullenmesine, bilgilenmesine ve gelişim alanlarında desteklenmesine yönelik olarak kişisel ve grup çalışması yöntemleriyle verilecek hizmetler.

Bakıma muhtaç engelli birey ve ailesinin sosyal haklarını ve mevcut kaynaklarını etkin kullanmasına yönelik olarak kişisel ve grup çalışması yöntemleriyle verilecek hizmetler

Bakıma muhtaç engelli bireyin bağımsız yaşama, sosyal hayata uyumuna ve katılımına yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlikler ile bu tür etkinliklere katılabilmesi için gerekli refakat hizmetleri.

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

A, B, C, D şıklarının hepsi Bakım gerektiren bireyin öz bakımı ile ilgili olarak bakım elemanlarının yerine getirmesi gereken  "Psiko-Sosyal Destek Hizmetleri" nden  biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum