Bakım Elemanı Yetiştirme Ve Geliştirme 1 Deneme Sınavı Sorusu #1213643

Bakım planlamasının altıncı aşaması program­lama ve uygulamadır. Bu aşamada yapılması gerekenler aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?


Bireylerin bakım gereksiniminin karşılanmasına yönelik sorumluluk­lar tespit edilir ve görevlendirmeler yapılır. Roller ve görevler tanımlanarak uygulamaya geçilir.

Bireylerin bakım gereksinimlerinin karşılanması için gerekli iş gücü, finansman, araç-gereç, bilgi ve beceri düzeyi, teknik donanım olanakları değerlendirilir.

Bakım planlamasının amaç ve hedefleri yetkili bir kişi tarafından belirle­nir. Amaçlar ve hedefler oluşturulurken hedeflerin gerçekçi, belirli, kabul edilebilir ve kolay ölçülebilir olmasına dikkat edilmelidir.

Bakım gereksinimlerinin kar­şılanmasına yönelik yapılan organizasyon ve proje faaliyetleri hakkında raporlama, kayıt ve gözlem ya­pılır.

Bakım gereksi­nimlerinin karşılanmasına ilişkin sonuçların kalitesi, amaç ve hedeflerin yerine getirilme derecesi ölçülür.


Yanıt Açıklaması:

Bakım planlamasının altıncı aşaması program­lama ve uygulamadır. Bu aşamada bireylerin bakım gereksiniminin karşılanmasına yönelik sorumluluk­lar tespit edilir ve görevlendirmeler yapılır. Roller ve görevler tanımlanarak uygulamaya geçilir. Bu aşamada bakım elemanlarının seçimi, eğitimi, mo­tivasyonu ve denetlenmesi önemlidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum