Bakım Elemanı Yetiştirme Ve Geliştirme 3 Deneme Sınavı Sorusu #1147555

Tedavi edici sağlık hizmetleri ile ilgili aşağıda yer alan bilgilerden hangileri doğrudur?

I. Hastalanan bireylerin tekrar sağlığına kavuşturulması ya da hastalığın olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için yapılan çalışmaların tamamını içerir

II. Sağlık hizmetlerinin tamamı sağlık personeli tarafından sağlık kurumlarında yürütülen hizmetlerdir

III. Bu hizmetler genellikle koruyucu sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden dolayı ortaya çıkmıştır

IV. Kendi içinde, Birinci basamak tedavi hizmetleri, ikinci basamak tedavi hizmetleri ve Üçüncü basamak tedavi hizmetleri olmak üzere üçe ayrılır

V. Sağlığın korunması, hastalıkların önlenmesi için yapılan hizmetler ve düzenlemelerdir


I.II.IV.V

II.III.IV.V

I.II.III.IV

I.III.IV.V

I.II.III.V


Yanıt Açıklaması:

Tedavi edici sağlık hizmetleri; hastalanan bireylerin tekrar sağlığına kavuşturulması ya da hastalığın olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için yapılan çalışmaların tamamını içerir. Tedavi edici sağlık hizmetlerinin tamamı sağlık personeli tarafından sağlık kurumlarında yürütülen hizmetlerdir. Bu hizmetler genellikle koruyucu sağlık hizmetlerinin yetersizliğinden dolayı ortaya çıkmıştır. Tedavi edici sağlık hizmetleri kendi içinde üçe ayrılır:

  • Birinci basamak tedavi hizmetleri; ilk başvuru ve ayaktan tedavinin yapıldığı hizmetlerdir (örneğin, aile sağlığı merkezleri).
  • İkinci basamak tedavi hizmetleri; yataklı tedavinin sürdürüldüğü hizmetlerdir (örneğin, hastaneler).
  • Üçüncü basamak tedavi hizmetleri; ileri teknoloji ve uzmanlık gerektiren tedavinin sürdürüldüğü hizmetlerdir (örneğin; eğitim, uygulama ve araştırma hastaneleri, özel dal hastaneleri).

V. seçenekte yer alan ‘’Sağlığın korunması, hastalıkların önlenmesi için yapılan hizmetler ve düzenlemelerdir.’’ ifadesi esasen ’Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında olduğundan yanlıştır. Doğru cevap C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum