Bakım Elemanı Yetiştirme Ve Geliştirme 3 Deneme Sınavı Sorusu #1286433

Cerrahi el yıkamada amaç, cerrahi girişim süresi içerisinde ellerdeki bakteri sayısını, eldivenlerin yırtılma ve delinme ihtimali nedeniyle düşük tutmaktır. Aşağıdakilerden hangisi el yıkama ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalardan değildir?


Aynı eldiven birden fazla kez giyilmemelidir.

Eldiven giyme endikasyonu ortadan kalkar kalkmaz eldiven çıkarılmalıdır.

Hasta ile doğrudan teması olan kişiler yapay tırnak kullanmalıdır.

Kanla, ter dışında diğer vücut sıvı ve salgıları ile mukoza veya bütünlüğü bozulmuş cilt ile temas sırasında eldiven giyilmelidir.
 
 
 

Tırnaklar, tırnak etini geçmeyecek uzunlukta olmalıdır.


Yanıt Açıklaması:
  • Hasta ile doğrudan teması olan kişiler yapay tırnak kullanmamalıdır.
  • Dikkatli bir yıkamadan sonra bile, sağlık çalışanlarının tırnaklarının altında hastane infeksiyonu etkenleri bulunabilir. Yapay ve cilalı tırnaklarda daha fazla oranda gram-negatif bakteri barındığı gösterilmiştir. Tırnaklar, tırnak etini geçmeyecek uzunlukta olmalıdır.
  • Kanla, ter dışında diğer vücut sıvı ve salgıları ile mukoza veya bütünlüğü bozulmuş cilt ile temas sırasında eldiven giyilmelidir.
  • Eldiven giyme endikasyonu ortadan kalkar kalkmaz eldiven çıkarılmalı, aynı eldiven birden fazla kez giyilmemeli, eldivenli eller yıkanmamalı veya üzerine alkollü el antiseptiği uygulanmamalıdır.
  • Alyans ve benzeri ince yüzük kullanımı konusunda öneri yapılamamaktadır (çözümlenmemiş konu) (Karabey ve diğerleri, 2008). Doğru cevap C'dir.
Yorumlar
  • 0 Yorum