Bakıma Gereksinimi Olan Engelli Bireyler 1 Deneme Sınavı Sorusu #668887

Görme olayı hangi sıra ile gerçekleşir?


1. Işık ışınlarının korneada kırılması, 2. Kırılan ışığın göz sıvısından göz bebeği ve göz merceğinden geçmesi, 3. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması, 4. Görme olayının retinada başlaması ve optik sinirlerle beyne yollanması.

1. Işık ışınlarının Sclerada kırılması, 2. Göz sıvısından ve göz merceğinden geçmesi 3. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması, 4. Görme retinada başlar ve optik sinilerle beyne yollanır.

 

1. Işık ışınlarının korneada kırılması, 2. Kırılan ışığın göz sıvısından göz bebeği ve göz merceğinden geçmesi, 3. Görme olayının retinada başlaması ve optik sinirlerle beyne yollanması, 4. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması.

1. Işık ışınlarının korneada kırılması, 2. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması, 3. Kırılan ışığın göz sıvısından göz bebeği ve göz merceğinden geçmesi, 4. Görme olayının retinada başlaması ve optik sinirlerle beyne yollanması.

 

Yaln

  1. 1. Kırılan ışığın göz sıvısından göz bebeği ve göz merceğinden geçmesi, 2. . Işık ışınlarının korneada kırılması, 3. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması, 4. Görme olayının retinada başlaması ve optik sinirlerle beyne yollanması.

 


Yanıt Açıklaması:

Bakım hizmetlerinin yürütülmesinde gerekli durumlarda her sağlık uzmanı görev alabilir. 

Yorumlar
  • 0 Yorum