Bakıma Gereksinimi Olan Engelli Bireyler 1 Deneme Sınavı Sorusu #668847

Yasal tanıma göre kör ve az görenin tanımı nasıl yapılır?


Bakıma gereksinimi olan birey

Kör: Gerekli tüm düzeltmeler yapıldıktan sonra normal görme gücünün 1/10 ‘luk görme keskinliğine sahip olan ya da görme alanı 20 derece olan bireylere denir.

Az gören: Bütün düzeltmeler yapıldıktan sonra, görme keskinliğinin 20/70 ile 20/200 oranları arasında olan bireyler için kullanılmaktadır.

 

Kör: Gerekli tüm düzeltmeler yapıldıktan sonra normal görme gücünün 1/5’lik görme keskinliğine sahip olan ya da görme alanı 10 derece olan bireylere denir.

Az gören: Bütün düzeltmeler yapıldıktan sonra görme keskinliğinin 10/70 ile 10/200 oranları arasında olan bireyler için kullanılmaktadır.

ardım edilecek birey

 

Kör: Gerekli tüm düzeltmeler yapıldıktan sonra normal görme gücünün 1/10 ‘luk görme keskinliğine sahip olan ya da görme alanı 20 derece olan bireylere denir.

Az gören: Görsel araç gereçleri kullanarak normal ve büyük puntolu yazıları okuyabilen kişidir. Az gören bireyler bu tanıma göre büyüteç kullanarak yazıları, şekilleri ve renkleri görebilmektedirler.

 

Kör: Belirli bir mesafeden görülen cisimlerin diğerlerinden ayırt edilememesidir.

Az gören: Baş ve göz oynatılmadan görebilme ve cisimleri birbirinden ayırt edebilen.

ürlülüğü olan birey

 

Kör: Bütün düzeltmeler yapıldıktan sonra, görme keskinliğinin 20/70 ile 20/200 oranları arasında olan bireyler için kullanılmaktadır.

Az gören: Gerekli tüm düzeltmeler yapıldıktan sonra normal görme gücünün 1/10 ‘luk görme keskinliğine sahip olan ya da görme alanı 20 derece olan bireylere denir.

 


Yanıt Açıklaması:

Yasal tanıma göre kör gerekli tüm düzeltmeler yapıldıktan sonra normal görme gücünün 1/10 ‘lik görme keskinliğine sahip olan ya da görme alanı (normal görme alanı 160 derece) 20 derece olan bireylere denir. Yasal tanıma göre az gören ise bütün düzeltmeler yapıldıktan sonra, görme keskinliğinin 20/70 ile 20/200 oranları arasında olan bireyler için kullanılmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum