Bakıma Gereksinimi Olan Engelli Bireyler 1 Deneme Sınavı Sorusu #668899

Astigmat olayı nasıl meydana gelir ve hangi mercekle düzeltilebilir?


Göze gelen ışınların kornea ve göz merceğindeki düzensizlikler nedeniyle eşit olarak kırılamaması nedeniyle oluşan ve bireyin cisimleri bulanık ve net olmayan biçimde görmesi oluşur. Silindirik mercek kullanılarak düzeltilebilir.

 

Göze gelen ışınların retina önünde odaklaşması ve buna bağlı olarak bireyin yakınında bulunan cisimleri kolaylıkla gördüğü halde uzaktaki cisimler net görememesidir. Birey kalın kenarlı mercek kullanılması ile düzeltilmektedir.

 

IGöz merceğini saydamlığını yitirmesi nedeniyle matlaşması ve bireyin bulanık görmesidir. Kalın kenarlı mercek ile düzeltilir.

 

Herhangi bir yapısal bozukluk olmamasına karşın gözlerden birinin diğerine göre daha az görme yeteneği göstermesi, ya da her iki gözün normal bir görme kapasitesinden düşük çalışmasıdır. Ameliyatla düzeltilir

Göze gelen ışınların retinanın arkasında odaklaşması ve buna bağlı olarak bireyin uzaktaki nesneleri kolaylıkla gördüğü halde yakındaki nesneleri net görememesidir. İnce kenarlı mercek kullanılması ile düzeltilebilir.


Yanıt Açıklaması:

Ustigmat: Göze gelen ışınların kornea ve göz merceğindeki düzensizlikler nedeniyle eşit olarak kırılamaması nedeniyle oluşan ve bireyin cisimleri bulanık ve net olmayan biçimde görmesi oluşur. Astigmat silindirik mercek kullanılarak düzeltilebilir

Yorumlar
  • 0 Yorum