Bakıma Gereksinimi Olan Engelli Bireyler 1 Deneme Sınavı Sorusu #1380749

Serebral palsi nedir?


Beynin normal çalışma şeklinin anormal bir elektrik boşlamasıdır.

Anne karnında bebeğin omuriliğini oluşturan omurların tam kapanmaması nedeniyle ortaya çıkan bir fiziksel yetersizlik türüdür.

Beyinde doğum öncesi, doğum anı veya doğum sonrası dönemde meydana gelen hasarlara bağlı olarak ortaya çıkan bir fiziksel yetersizlik türüdür.

Kafatasının sert ve ani şekilde bir nesneye çarpması ya da bir cismin kafatasını delmesi sonucu beyin dokusunda hasar oluşturmasıdır.

Doğumsal bir neden, cerrahi bir işlem(Ampütasyon) yada kaza sonucu, kol ya da bacaklardan bir yada daha fazlasının kısmen veya tamamen vücuttan ayrılması ve bu nedenle vücut dengesinin bozulmasıdır.


Yanıt Açıklaması:

Beynin normal çalışma şeklinin anormal bir elektrik boşlaması nöbet geçirme; anne karnında bebeğin omuriliğini oluşturan omurların tam kapanmaması nedeniyle ortaya çıkan fiziksel yetersizlik türü spina bifida; kafatasının sert ve ani şekilde bir nesneye çarpması ya da bir cismin kafatasını delmesi sonucu beyin dokusunda hasar oluşturmasına travmatik beyin yaralanması; doğumsal bir neden, cerrahi bir işlem(Ampütasyon) yada kaza sonucu, kol ya da bacaklardan bir yada daha fazlasının kısmen veya tamamen vücuttan ayrılması ve bu nedenle vücut
dengesinin bozulmasına uzuv kaybı; beyinde doğum öncesi, doğum anı veya doğum sonrası dönemde meydana gelen hasarlara bağlı olarak ortaya çıkan bir fiziksel yetersizlik türüne ise serebral palsi denir.

Yorumlar
  • 0 Yorum