Bakıma Gereksinimi Olan Engelli Bireyler 1 Deneme Sınavı Sorusu #654137

Çoklu yetersizliği olan bireylerin, yetersizliğinin getirdiği özellikleri nedeniyle sizin sunduğunuz bakım hizmetleri dışında; farklı alan uzmanları tarafından da desteklenmesi gerekmektedir.

Yukarıda yer alan bu bilgi çoklu yetersizliği olan bireylerin bakımında hizmet sunan bakım personelinin hangi alanda bilgisini içermektedir?


Çoklu yetersizliği olan bireyin, yetersizliği ile ilgili her ayrıntıyı öğrenin

Çoklu yetersizliği olan bireyle çalışan diğer uzmanlarla bir takım olun

Çoklu yetersizliği olan birey için yardımcı/destekleyici teknolojileri araştırın

Çalıştığınız bireyin ihtiyacı olan destek hizmetlerinden faydalanmasını sağlayın

Çalıştığınız bireyin bağımsızlığını destekleyin


Yanıt Açıklaması:

Çoklu yetersizliğe sahip bireylerin günlük yaşamlarında daha bağımsız olabilmeleri için; bakım personelleri tarafından desteklenmeleri gerekmektedir. Çalıştığınız bireyin ihtiyacı olan destek hizmetlerinden faydalanmasını sağlayın: Çoklu yetersizliği olan bireylerin, yetersizliğinin getirdiği özellikleri nedeniyle sizin sunduğunuz bakım hizmetleri dışında; farklı alan uzmanları tarafından da desteklenmesi gerekmektedir. Bu hizmetleri içerisinde, özel eğitim, dil ve konuşma terapisi, uyum sağlama ve hareket hizmetleri gibi farklı alan uzmanlarının sunacağı destekler yer almaktadır. Çalıştığınız bireyin gereksinimlerine göre; bu desteklerden en iyi şekilde faydalanmasını sağlayın ve alan uzmanlarıyla işbirliği içinde bulunun.

Yorumlar
  • 0 Yorum