Bakıma Gereksinimi Olan Engelli Bireyler 1 Deneme Sınavı Sorusu #802022

I. Bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylerin ailelerine rehberlik ve danışmanlık hizmeti de sunulmaktadır.
II. Bakım ve rehabilitasyon sürecinin başarıya ulaşması için hizmeti veren uzman bireylerden oluşan ekip ile ailenin işbirliği içerisinde çalışması gerekmektedir.
III. Ülkemizde engelli bireylere verilen bakım ve rehabilitasyon hizmetlerine baktığımızda, tüm görev ve sorumluluğun ailenin üzerine düştüğü görülmektedir.
Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri ailenin ve engelli yakınlarının bakım ve rehabilitasyon sürecindeki rolü konusunda doğru bilgi vermektedir?


Yalnız I

Yalnız III

I ve II

I ve III

II ve III


Yanıt Açıklaması:

Engelli bireylere verilen hizmetlerin hepsi için Dünya’da kabul edilen görüşlerden biri, ailelerin de tüm sürece aktif bir şekilde katılmasıdır. Ülkemizde engelli bireylere verilen bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin tümüne baktığımızda, ailenin veya engelli bireylerin yakınlarının üzerine düşen görev ve sorumluluklar olduğu görülmektedir. Çünkü engelli bireylere verilen bakım ve rehabilitasyon hizmetleri için engelli bireyin kendisinden sonra birincil kaynak bireyin ailesidir. Engelli bireylere verilecek bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin niteliğinin arttırılması ve hedeflenen başarıya ulaşması için hizmeti veren uzman bireylerden oluşan ekip ile ailenin işbirliği içerisinde olması gerekmektedir. Bu nedenle engelli bireylerin ailelerine bireylerin bakım ve rehabilitasyon hizmetlerine ilişkin rehberlik ve danışmanlık yapmak, hizmeti veren kurumun sorumluluğundadır. Doğru cevap C’dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum