Bakıma Gereksinimi Olan Engelli Bireyler 1 Deneme Sınavı Sorusu #747212

Görme olayı hangi sıra ile gerçekleşir?


1. Işık ışınlarının Sclerada kırılması, 2. Göz sıvısından ve göz merceğinden geçmesi 3. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması, 4. Görme retinada başlar ve optik sinilerle beyne yollanır.

1. Işık ışınlarının korneada kırılması, 2. Kırılan ışığın göz sıvısından göz bebeği ve göz merceğinden geçmesi, 3. Görme olayının retinada başlaması ve optik sinirlerle beyne yollanması, 4. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması.

1. Işık ışınlarının korneada kırılması, 2. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması, 3. Kırılan ışığın göz sıvısından göz bebeği ve göz merceğinden geçmesi, 4. Görme olayının retinada başlaması ve optik sinirlerle beyne yollanması.

1. Kırılan ışığın göz sıvısından göz bebeği ve göz merceğinden geçmesi, 2. . Işık ışınlarının korneada kırılması, 3. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması, 4. Görme olayının retinada başlaması ve optik sinirlerle beyne yollanması.

1. Işık ışınlarının korneada kırılması, 2. Kırılan ışığın göz sıvısından göz bebeği ve göz merceğinden geçmesi, 3. İç tabakadaki çubuk ve koni reseptörlerinin uyarılması, 4. Görme olayının retinada başlaması ve optik sinirlerle beyne yollanması.


Yanıt Açıklaması:

Gözde yer alan tabakaların görevi ışık ışınlarını kırmak, miktarını ayarlamak ve bir görüntü elde edilmesini sağlamaktır. Işık ışınları sırasıyla gözün saydam tabakasından (kornea), göz sıvısından, göz bebeği ve göz merceğinden geçer. Gelen ışının yoğunluğuna göre göz bebeği büyüyüp küçülür. Işınlar iç tabakada bulunan koni ve çubuk hücreleri uyarır ve ışınlar burada elektrik tepkilerine dönüşür. Görme retinada başlar ve optik sinirler aracılığıyla beyinde yer alan görme merkezine gönderilir. Tüm bu aşamalar sırasında bir problem yoksa beyin kendisine iletilen bilgileri anlamlandırarak bir görmenin tamamlanmasını sağlar.

Yorumlar
  • 0 Yorum