Balık Yetiştiriciliği Deneme Sınavı Sorusu #928220

Aşağıdakilerden hangisi Avlanma Araçlarına ve Yöntemlerine İlişkin Düzenlemelerden biridir? 


On iki metreden küçük balıkçı gemileriyle trol ve gırgır ağları kullanılarak avcılık yapılması yasaktır.  Marmara Denizi, İstanbul ve Çanakkale Boğazları, Doğu Karadeniz ile tebliğle belirlenmiş kimi alanlarda her türlü trol avcılığı yasaktır.

Her türlü trol avcılığının yasaklandığı alanlar dışında kalan yerlerdeki dip trolü avcılığında, kıyıdan itibaren mesafe yasağı uygulanmaktadır. Belirlenen bu mesafe içinde dip trolü ile avcılık yasaktır.

Orta su trolü ile avcılığa sadece Karadeniz’de ve çift tekneyle çekilmesi şartıyla izin verilmektedir. Orta su trolü ile avcılık dip trolü avcılığına açık bölgelerde, 24 metreden daha derin sularda yapılabilmektedir. Bu avcılıkta da dip trolü için geçerli olan zaman yasağı uygulanmaktadır.

Gırgır ağlarının Tebliğ’de belirtilmiş bazı alanlarda kullanımına yasaklama getirilmektedir. Örneğin İzmit Körfezi’nde gırgır ağları ile avcılık yasaktır. 24 metreden daha sığ sularda gırgır ağları ile avcılık yasaktır. Gırgır ağları ile avcılıkta da zaman yasağı bulunmaktadır. Ege, Marmara ve Karadeniz’de 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında gırgır ağları ile avcılık yasaktır. Gırgır ağlarının derinliği ile ilgili de sınırlamalar bulunmaktadır. Ton balığı türleri dışındaki türlerin avcılığında kullanılan gırgır ağlarının derinliğinin 90 kulaçtan (164 metre) fazla olmasına izin verilmemektedir.

Hepsi


Yanıt Açıklaması:

A, B, C, D şıklarının hepsi Avlanma Araçlarına ve Yöntemlerine İlişkin Düzenlemelerden biridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum