Balkanlar´da Siyaset Deneme Sınavı Sorusu #1357963

"Balkanlar ortak özellikler arz eden belli bir coğrafi alanda tanımlanan, kültürel çeşitlilği olan, çeşitli dinleri ve dilleri bünyesinde barındıran çok yönlü bir kimliğe sahiptir. "Yukarıdaki tanım doğrultusunda Balkanların kimlikleşme sürecinde aşağıdaki şıklardan hangisini söylemek mümkün olmaz?


Balkanlar birçok etnik grubun kültürel özelliklerinin ya doğduğu ya da gelişltiği ama birbirlerini derinden etkilediği çok açık olan bir bölgedir.
Balkanlar bölgesel değişim süreçlerini kolay atlatıp, kültürel çeşitliliğe, bu geçiş dönemlerine ve beraberinde getirdiği zenginliğe her defasında kısa sürede adapte olmuştur.
Balkan coğrafyasında yaşayan toplulukların ekonomik, siyasal, kültürel ve toplumsal yapıları yüzyıllar içinde büyük değişlikliklerden geçerek bugünlere gelmiştir.
Balkanlar’ı oluşturan etnik grupların alışkanlık ve geleneklerinin; yeme içme, giyim-kuşam, müzik, mimari, din ve dil gibi kendilerine has görünen özelliklerinin tümü zamanla Balkan kimliğinin bir parçası hâline gelmiştir.
Balkan kimliği yüzyıllardır aynı coğrafyada bir arada yaşamanın bir sonucu olarak meydana gelmekle birlikte, bölgesel kimliğin oluşumunda dış faktörler ve müdahaleler de etkili olmuştur.

Yorumlar
  • 0 Yorum