Balkanlar´da Siyaset Deneme Sınavı Sorusu #1358106

PASOK ve Papandreou’nun siyasal geleceğini doğrudan etkileyecek reformların karara bağlanması aşamasında görevde kalan Papandreou, uygulama sürecinde istifa ederek yerini, bir ekonomist olan Lucas Papademos’a bırakmıştır.

2015 Seçimlerine kadar görev yapan Papademos hükümeti aşağıdakilerden hangisi ile tanımlanır?


Parlamenter demokrasi

Teknokratlar hükümeti

Albaylar Cuntası

Demokratik Konsolidasyon

Yarı Başkanlık Sistemi


Yanıt Açıklaması:

Yunanistan’ın ekonomik anlamda çöküş sürecinde olduğu ve başta AB olmak üzere uluslararası kuruluşların finansmanıyla ayakta kalabileceği dile getirilmektedir. Bu uluslararası kuruluşlardan borçlanan ve karşılığında köklü ekonomik ve sosyal reformlar yapmak zorunda kalan PASOK iktidarı, tüm siyasal sonuçlara katlanmak pahasına meclisin de desteğini alarak reformları yapmak zorunda kalmıştır. PASOK ve Papandreou’nun siyasal geleceğini doğrudan etkileyecek bu reformların karara bağlanması aşamasında görevde kalan Papandreou, uygulama sürecinde istifa ederek yerini, bir ekonomist olan Lucas Papademos’a bırakmıştır. Papademos hükümeti bir teknokratlar hükümeti olarak görev yapmıştır. 2015 seçimleri sonrasında Alexis Tsipras başbakanlığında Radikal Sol Koalisyonu ve ANEL’in koalisyon hükümeti iş başına gelmiştir.

Teknokratlar hükûmeti: Tarafsız bir başbakan ve bakanlardan oluşan bir hükûmettir ve genellikle kriz dönemlerinde meclis desteğini alarak başa gelir ve en yakın seçime kadar iktidarda kalır.

Yorumlar
  • 0 Yorum