Banka Ve Sigorta Muhasebesi Deneme Sınavı Sorusu #1001239

Bankalar müşterilerinin ticari senetlerini teminata kabul etmek suretiyle (senet karşılığı) borçlu cari hesap ya da avans biçiminde veya ticari senetlerini satın almak yoluyla (iskonto ve iştira işlemi) kredi verebilirler. Senetlerin peşin değeri üzerinden satın alınması şeklinde gerçekleşen "iskonto" ve "iştira" işlemleri halen bankalar tarafından nadiren yapılmakta, bunun yerine daha çok "senet karşılığı kredi" verilmektedir.

Kredi karşılığı olarak bonolar veya muhatap tarafından "kabul" edilmiş bulunan poliçeler alınır. Genellikle kaç aydan daha kısa vadeli senetler teminat olarak kabul edilmez?

 


12

8

4

6

3


Yanıt Açıklaması:

Kredi karşılığı olarak bonolar veya muhatap tarafından "kabul" edilmiş bulunan poliçeler alınır. Genellikle 6 aydan daha kısa vadeli senetler teminat olarak kabul edilmez. Senetlerin esas olarak ticari işlemlerden doğmuş olması istenir. Hatır senetlerinin iskonto edilmesinden veya teminata kabulünden kaçınılır. Kabul edilecek senetlerin şekil şartlarına uygunluğu ve borçlularının güvenilirliği araştırılır.

Yorumlar
  • 0 Yorum