Bankacılık Hizmet Ürünleri Deneme Sınavı Sorusu #354964

Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak diğer fonların ve borsa yatırım fonlarının katılma paylarından oluşan fonları kapsayan şemsiye fonlar aşağıdakilerden hangisidir?


Borçlanma araçları şemsiye fonu

Hisse senedi şemsiye fonu

Kıymetli madenler şemsiye fonu

Fon sepeti şemsiye fonu

Para piyasası şemsiye fonu


Yanıt Açıklaması:
  1. Borçlanma Araçları Şemsiye Fonu: Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak yerli ve/veya yabancı kamu ve/veya özel sektör borçlanma araçlarına yatırılan fonları kapsayan şemsiye fonlardır.
  2. Hisse Senedi Şemsiye Fonu: Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak yerli ve/veya yabancı ihraççıların paylarına yatırılan fonları kapsayan şemsiye fonlardır. (Hisse Senedi Şemsiye Fonu bağlı olarak çıkarılan ve fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİAŞ’ta işlem gören pay senetlerinden oluşan fonlar “Hisse Senedi Yoğun Fon” sayılmaktadır.)
  3. Kıymetli Madenler Şemsiye Fonu: Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak borsada işlem gören altın ve diğer kıymetli madenler ile kıymetli madenlere dayalı sermaye piyasası araçlarına yatırılan fonları kapsayan şemsiye fonlardır.
  4. Fon Sepeti Şemsiye Fonu: Fon toplam de- ğerinin en az %80’i devamlı olarak diğer fonların ve borsa yatırım fonlarının katılma paylarından oluşan fonları kapsayan şemsiye fonlardır.
  5. Para Piyasası Şemsiye Fonu: Portföyünün tamamı devamlı olarak, vadesine en fazla 184 gün kalmış likiditesi yüksek para ve sermaye piyasası araçlarından oluşan ve portföyünün günlük olarak hesaplanan ağırlıklı ortalama vadesi en fazla 45 gün olan fonları kapsayan şemsiye fonlardır.
Yorumlar
  • 0 Yorum