Bankacılık Ve Sigortacılığa Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1188572

Tür sigortacılık sektöründe 2017 yılı verilerine göre 10.692'si hayat dışı branşında, 584'ü hayat branşında, 8.369'u emeklilik alanında ve 238'ü reasürans alanında olmak üzere toplam 19.833 personel çalışmaktadır. Bu bağlamda yapılacak değerlendirmede, Türk sigortacılık sisteminin yapısal açıdan durumu hakkında aşağıdaki yargılardan hangisine ulaşılabilir?


Türk sigortacılık sektöründe yerli şirket sayısı daha çoktur.

Personel istihdam sayılarının faaliyet alanlarına göre dağılımı, şirketlerin dağılımına benzemektedir.

Emeklilik alanında faaliyet gösteren şirketlerin son dönemde personel istihdamında azaltıma gittiği görülmektedir. 

Hayat dışı branşta çalışan personel sayısının fazla olmasının nedeni, bu alanda çalışma şartlarının zorluğundan kaynaklanmaktadır.

Sigortacılık sektöründe reasürans alanında faaliyet gösteren şirketlerin etkin çalışmadığı anlaşılmaktadır.


Yanıt Açıklaması:

10.692 çalışan personel ile en fazla çalışanın hayat dışı sigortacılık alanında olduğu görülmektedir. Şirket sayısının dağılımına benzer bir biçimde, hayat dışı sigortacılığı 6.024 çalışan personel ile emeklilik sigortacılığı takip etmektedir. 2017 yılında ülkemizde hayat sigortacılığında 584 personel çalışmış iken, reasürans alanında çalışan personel sayısı 238 olarak gerçekleşmiştir.

Türk sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin 2017  ılı verilerine göre dağılımı incelendiğinde, 38 adet şirket ile en fazla şirketin bulunduğu alanın hayat dışı sigortacılık olduğu görülmektedir. Bu alanı ise 18 şirket ile hayat ve emeklilik, 4 şirket ile de hayat sigortası takip etmektedir. Faaliyette bulunan reasürans şirket sayısı ise 2’dir.

Bu bağlamda doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum