Basın Fotoğrafçılığı Deneme Sınavı Sorusu #674060

I.Çekim sonuçlarının anında görülebilmesi değişken ışık koşullarında çalışan foto muhabirlerinin pozlama kontrollerini kolaylaştırmıştır.

II.Sayısal fotoğraf makinelerine, aynı bellek kartına farklı ISO aralıklarında çekim yapabilme özelliğinin eklenmesi, onları farklı ISO değerlerinde çeşit çeşit film taşımaktan kurtarmıştır.

III. Foto muhabirleri, çantalarında renk düzeltme filtreleri taşımaktan kurtulmuşlardır.

Yukarıdakilerden hangileri, foto muhabirlerinin sayısal teknoloji sayesinde elde ettiği avantajlara doğrudan örnek gösterilebilir?


I-II

I-III

II-III

Yalnız I

Yalnız II


Yanıt Açıklaması:

Foto muhabirlerinin ortam ışığına ve renk sıcaklıklarına fotoğraf makinelerini adapte edebildikleri beyaz dengesi (white balance) ayarlarının bu makinelerde yer alması, çekimlerdeki teknik kaliteyi arttırdığı gibi foto muhabirlerinin daha yaratıcı fotoğraflar üretmelerini sağlamıştır. Böylece renk düzeltme filtrelerine de gerek kalmamıştır. Foto muhabirlerinin çantalarından renk düzeltme filtreleri eksilmiştir ancak başta taşınabilir bilgisayarlarla birlikte -yeni teknolojiler yüzünden- görece ağırlaşmıştır. Bu nedenle III, doğrudan bir avantaj olarak düşünülemez.

Yorumlar
  • 0 Yorum