Basın Fotoğrafçılığı Deneme Sınavı Sorusu #674145

Aşağıdakilerden hangisi fotoğrafların multimedya formatında hazırlanıp sunulmasının, foto muhabirlerine sağladığı avantajlardan biridir?


Küçük bir ücret karşılılığı cep telefonlarına indirilebilen kendi uygulamalarını yaptıran foto muhabirleri küresel pazara açılabilmektedir.

Bu tür sunumlarda fotoğraf baskısına gereksinim duyulmadığı için sunum maliyeti azalır.

Matbaa masrafları, dağıtım giderleri vb. gibi yüksek maliyetler altında zorlanan fotoğraf ve haber dergileri için de iyi bir çıkış yolu sağlar.

En etkileyici sıcak görüntüler onların vizörlerinden gazete ve internet sayfalarına, televizyon ekranlarına taşınmaktadır.

Foto muhabirleri multmedya uygulamasına rağmen  dağıtım ücretlerinden kurtulamamaktadır.


Yanıt Açıklaması:

Fotoğrafların multimedya formatında hazırlanıp sunulması, foto muhabirlerine çok sayıda avantaj sağlar: Bu tür sunumlarda fotoğraf baskısına gereksinim duyulmadığı için sunum maliyetini azalır.  Masaüstü yayıncılığa uygun bir sunum tarzı olduğu için, çalışlmasını geniş kitlelere internet üzerinden kolayca ulaştırabilir. Hele çoklu dil seçeneği ile hazırlanırlarsa, dünyanın her köşesindeki ilgililerine kolayca hitap edebilir.  İnternet üzerinde bir adrese yüklenildiğinde, izleyicinin elinin altında olur, dilediği zaman tekrar tekrar izleyebilir.Ayrıca, sunumunda güncellemeler yapılabildiğinden, öykü geliştirilmiş haliyle izleyicisine tekrar ulaşltırılabilir.  Multimedya sunumlarını hazırlarken ses, video, grafik, animasyon gibi unsurlardan da yararlanılabildiğinden anlatım kolaylığı sağlanır, öyküler daha kısa sürede ve kolay anlaşılabilir.  Basılı ortamda kullanılması mümkün olamayan ilgi uyandırmaya yönelik çok sayıda yaratıcı teknik, multimedya uygulamalarında kolaylıkla kullanılabilir. İnteraktif multimedyalar sayesinde okur da sürecin bir parçası haline sokulabilir. Sunuma yerleşltirilecek linkler aracılğı ile okur/izleyiciye, “sunumu yönlendirme” zevki yaşatabilir. Ziyaret edilen sayfadaki kalış süresini arttırdığı için yayınlandığı ortama ekonomik getiriye de dönüşebilecek saygınlık kazandırır.

Yorumlar
  • 0 Yorum