Belediye, İmar ve Gayrimenkul Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #749463

Aşağıdakilerden hangisinde 3194 Sayılı İmar Kanunu Gereği Çıkarılan Yönetmeliklerde değişiklik yapılmamıştır?


Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği

Harita Mühendislik Hizmetlerini Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Ehliyet Durumlarına Ait Yönetmelik

Hiçbiri


Yanıt Açıklaması:

3194 Sayılı İmar Kanunu Gereği Çıkarılan Yönetmeliklerde Yapılan Değişiklikler

Zaman içerisinde bu yönetmeliklerde ve isimlerinde aşağıdaki bazı değişiklikler yapılmıştır.

  • İmar Planı Yapılması ve Değişikliklerine Ait Esaslara Dair Yönetmelik ve 2008 yılında yayımlanan Çevre Düzeni Planlarına Dair Yönetmelik yürürlükten kaldırılarak 2014 yılında bunların yerine geçen ‘Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ yürürlüğe girmiştir.
  • 08.2008 tarihli ve 26972 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan yönetmelik değişikliği ile 3030 sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Tip İmar Yönetmeliği’nin adı “Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği” olarak değiştirilmiştir. 8 Eylül 2013 Tarih ve 28759 sayılı Resmî Gazete de ise Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanmıştır.
  • Belediye ve Mücavir Alan Sınırları içinde ve dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliği, 30.06.2001 tarihinde Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği olarak değiştirilmiştir.
  • Halihazır Harita Alımı ile Zeminde Arazi ve Arsa Düzenleme Uygulaması İşlerini Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Ehliyet Durumlarına Ait Esaslar Hakkında Yönetmelik, 1993 yılında ‘Harita Mühendislik Hizmetlerini Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Ehliyet Durumlarına Ait Yönetmelik’ olarak değiştirilerek yürürlüğe girmiştir. 2000 ve 2009 yıllarında da bazı maddelerinde değişiklik yapılmıştır.
  • 01.2006 tarihinde ‘Plan Yapımını Yükümlenecek Müelliflerin Yeterliliği Hakkında Yönetmelik’ yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Böylece 02.11.1985 tarihinde yayımlanan İmar Planlarının Yapımını Yükümlenecek Müellif ve Müellif Kuruluşlarının Yeterlilik Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Yorumlar
  • 0 Yorum