Belediye, İmar ve Gayrimenkul Mevzuatı Deneme Sınavı Sorusu #700648

I. Çevre düzeni planlarının kesinleşmeyen kısımlarını kapsayan imar planları onaylanır II. Plan onaylamaya yetkili idarelerin karar mercilerince uygun görülmeyen imar planı teklifleri gerekçeleri belirtilmek suretiyle idarelerce otuz gün içinde ilgilisine yazı ile bildirilir III. Planlar plan notları, plan raporları ve ekleriyle birlikte onaylanır. Onay metninde açıkça belirtilmese dahi plan raporu ve diğer eklerin plan paftaları ile birlikte onaylandığı kabul edilir Yukarıdakilerden hangisi/hangileri Çevre Düzeni Planı ve İmar Planlarının Onayı, İlanı ve Kesinleşmesi kapsamında doğrudur?


II

I ve II

I ve III

II ve III

I, II ve III


Yanıt Açıklaması:

Yönetmelik’e göre Çevre Düzeni Planı, Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planlarının onayı ve yürürlüğe girmesinde aşağıdaki esaslar dikkate alınır.

  • Çevre düzeni planı, nazım imar planı ve uygulama imar planı ile bu planlara ilişkin revizyon, ilave ve değişiklikler idarelerin karar mercilerince onaylanarak yürürlüğe girer. Ancak uygulama imar planı kesinleşmeden imar uygulaması yapılamaz.
  • Mekânsal planlar ile bu planlara ilişkin revizyon, ilave ve değişiklikleri ilgili mevzuatı doğrultusunda karar almaya yetkili mercilerce onaylanmadan önce Bakanlık sistemi üzerinden Plan İşlem Numarası alınması zorunludur.
  • Çevre düzeni planlarının kesinleşmeyen kısımlarını kapsayan imar planları onaylanmaz.
  • Plan onaylamaya yetkili idarelerin karar mercilerince uygun görülmeyen imar planı teklifleri gerekçeleri belirtilmek suretiyle idarelerce otuz gün içinde ilgilisine yazı ile bildirilir.
  • Planlar plan notları, plan raporları ve ekleriyle birlikte onaylanır. Onay metninde açıkça belirtilmese dahi plan raporu ve diğer eklerin plan paftaları ile birlikte onaylandığı kabul edilir.

• Kesinleşen planların her bir paftasının önyüzüne Plan İşlem Numarası ile onay tarih ve sayısının yazılarak mühürlenmesi zorunludur.

Yorumlar
  • 0 Yorum