Belge Yönetimi ve Ofis Uygulamaları Deneme Sınavı Sorusu #1195973

Örgütsel iletişimde yazılı, sözlü, görsel, simgesel ve elektronik iletişim yöntemleri kullanılmaktadır. Yazılı iletişim yöntemleri arasında yazışmalar her örgütte ve insan kaynakları bölümlerinde önemli bir yer tutar. Yazışmalar ilgililere gerekli bilgilerin sunulmasını sağlayan temel bir faaliyet alanını oluşturur. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi yazışmanın sınıflarından birisi değildir?


Makaleler

Resmi yazışmalar

İş mektupları

Resmi olmayan yazılar

 Raporlar


Yanıt Açıklaması:

Yazışmalar
Örgütsel iletişimde yazılı, sözlü, görsel, simgesel ve elektronik iletişim yöntemleri kullanılmaktadır.
Yazılı iletişim yöntemleri arasında yazışmalar her örgütte ve insan kaynakları bölümlerinde önemli bir yer tutar. Yazışmalar ilgililere gerekli bilgilerin sunulmasını sağlayan temel bir faaliyet alanını oluşturur. Yazışmaların amacı örgüt içindeki ya da dışındaki önemli olaylar konusunda ilgili kişileri bilgilendirmektir. Yazışmaların aşağıdaki şekilde sınıflandırılması mümkündür:Aşağıdaki seçeneklerden hangisi tanıma ait doğru cevaptır?

• İş mektupları: Özel kişilere, kuruluşlara ya da kuruluşların kendi aralarında işle ilgili olarak yazılan mektuplardır.

• Resmi yazışmalar: Resmi dairelerin ve tüzel kişilik taşıyan kuruluşların birbirlerine yazdıkları ve ayrıca bunların vatandaşların başvurularına verdikleri yazılı cevapların tümünü içerir.

• Raporlar: İnsan kaynakları faaliyetleriyle ilgili gelişmeleri değerlemek, faaliyetleri yönetmek ve gerekli kararları alabilmek amacıyla ilgili bilgileri özet olarak belirli bir biçimde sunan yararlı araçlardır.

• Resmi olmayan yazılar: Örgütün imajını oluşturan önemli unsurlardan biridir. Teşekkür, teselli, taziye, şikayet vb. mektupların her biri önemsiz gibi görünseler de, kişilerin işletmeye bakışlarını olumlu yönde etkileyerek ileriye yönelik iş potansiyeli yaratabilirler.

Yorumlar
  • 0 Yorum