Beslenmenin Temel İlkeleri Deneme Sınavı Sorusu #1006580

Aşağıdaki beslenme eğitimi ile ilgili bilgilerden hangisi doğrudur?


Diyetisyen, bireyde yetersiz, dengesiz ve yanlış beslenmenin sağlık üzerindeki olumsuz etkisini açıklayarak öğrenme isteği uyandırır.

Sağlık eğitimcisi, yörenin ve toplum grubunun beslenme durumunu ve bu durumu etkileyen faktörleri çok iyi tanımalı ve programını buna göre düzenlemelidir.

Sağlık eğitimcileri ebenin çalışmasını yönlendirir.

Beslenme eğitimini sadece aileye çok yönlü hizmet götüren hekimler yapar.

Görevli kişilerin yetiştirilmesi ve desteklenmesi temel sağlık hizmeti grup başkanlığında ev ekonomistleri tarafından yapılır.


Yanıt Açıklaması:

Beslenme eğitimini aileye çok yönlü hizmet götüren hekimler, diyetisyenler, sağlık eğitimcileri, hemşireler, ebeler, öğretmenler ve ev ekonomistleri gibi elemanlar yapar. Bu kişilerin etkili olabilmesi için yeterli bilgi, beceriye sahip olmanın yanı sıra sürekli destek ve denetim görmeleri gerekir. Bu nedenle öncelikle bu elemanlar beslenme, diyet, besin bilimi ve beslenme eğitiminin nasıl yapılacağı konularında eğitilmelidirler. Bu kişilerin yetiştirilmesi ve desteklenmesi temel sağlık hizmeti grup başkanlığında görevli beslenme uzmanı veya diyetisyen tarafından yapılır. Sağlık ocağı hekimi, bireyde yetersiz, dengesiz ve yanlış beslenmenin sağlık üzerindeki olumsuz etkisini açıklayarak öğrenme isteği uyandırır ve ebenin çalışmasını yönlendirir. Bunun yanında beslenme uzmanı veya diyetisyen veya sağlık eğitimcisi, yörenin ve toplum grubunun beslenme durumunu ve bu durumu etkileyen faktörleri çok iyi tanımalı ve programını buna göre düzenlemelidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum