Bilgi Toplumu Ve E-Devlet Deneme Sınavı Sorusu #1372936

Devletlerin teknoloji kullanımındaki temel amacı, aşağıdakilerden hangisi olamaz?


Kişilerin yerel yönetimlerden -Özellikle belediyelerden- hizmet alırken, zaman harcayarak ve mekân değiştirmeksizin hizmet alımını kolaylaştırmak.

Vatandaşların merkezî yönetimden hizmet alırken, zaman harcayarak ve mekân değiştirerek kurumun binasına gitmek yerine, daha hızlı, ucuz, kolay ve vatandaş-odaklı hizmet alabilmek için elektronik kanalları tercih etmesini sağlamak.

Başta vatandaşlar olmak üzere hizmet ettikleri özel sektör şirketleri, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar gibi kamu yönetimi sisteminin bütün aktörlerine/paydaşlarına daha iyi hizmet verebilmektir. 

Devlet kurumlarının kendi iç işleyişlerini daha verimli hâle getirmek.

Sadece bilgisayar kullanabilen kitleye erişimi sağlamak.


Yanıt Açıklaması:

Devletlerin teknoloji kullanımındaki temel amacı, gerek kendi iç işleyişlerini daha verimli hâle getirmek gerekse de başta vatandaşlar olmak üzere hizmet ettikleri özel sektör şirketleri, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlar gibi kamu yönetimi sisteminin bütün aktörlerine/paydaşlarına daha iyi hizmet verebilmektir. Vatandaşlar da gerek merkezî yönetim (Bakanlıklar ve taşra teşkilatı) gerekse de yerel yönetimlerden (Özellikle belediyelerden) hizmet alırken, zaman harcayarak ve mekân değiştirerek kurumun binasına gitmek yerine, daha hızlı, ucuz, kolay ve vatandaş-odaklı hizmet alabilmek için elektronik kanalları giderek daha fazla tercih etmektedir.

Yorumlar
  • 0 Yorum