Bilgi Toplumu Ve E-Devlet Deneme Sınavı Sorusu #1400808

Aşağıdakilerden hangisi devletlerin iç işleyişlerinde ve hizmet sunumunda çeşitli teknolojilerden yararlanmasıyla ilgili yanlış bilgi içermektedir?


Devletler, başta kamu yönetimi sistemini oluşturan yürütme, yasama ve yargı erkleri olmak üzere; tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki teknik ve idari süreçlerde teknoloji kullanımını giderek yaygınlaştırmıştır.

Devletlerin teknoloji kullanımındaki temel amacı, gerek kendi iç işleyişlerini daha verimli hâle getirmektir.

Vatandaşların gerek merkezî yönetim gerekse de yerel yönetimlerden hizmet alırken, zaman harcayarak ve mekân değiştirerek kurumun binasına giderek, daha hızlı, ucuz, kolay ve vatandaş-odaklı hizmet alabilmesi amaçlanmaktadır.

Gelişmiş ülkelerde 1990’lı yıllardan beri, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ise 2000’li yıllardan itibaren elektronik devlet uygulamalarının yaygınlık kazandığı gözlenmektedir.

Genç nüfusun yoğun olduğu ülkelerde kamu kurumları ve yerel yönetim birimleriyle her türlü temas ve hizmet alımı için gençlerin giderek artan oranda elektronik kanalları tercih ettikleri görülmektedir.


Yanıt Açıklaması:

Vatandaşların gerek merkezî yönetim gerekse de yerel yönetimlerden hizmet alırken, zaman harcayarak ve mekân değiştirerek kurumun binasına gitmek yerine, daha hızlı, ucuz, kolay ve vatandaş-odaklı hizmet alabilmesi amaçlanmaktadır.

Yorumlar
  • 0 Yorum