Bilgi Toplumu Ve E-Devlet Deneme Sınavı Sorusu #1397221

ABD Kongresi ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?


1995 yılında Kongre Kütüphanesi tarafından adını ilk ABD başkanlarından Thomas Jefferson’dan alan THOMAS sistemi üzerinde çalışmaya başlamıştır.

Temsil işlevi çerçevesinde her iki kanattaki temsilciler hakkında; e-posta adresleri, telefon numaraları mevcuttur, her bir temsilcinin oylamalarda verdikleri oylar ve başkent dışındaki ofislerinin iletişim bilgileri gizli tutulmuştur. 

Denetim işlevi bağlamında, komiteler hakkında bilgi ve belgelerin (Örneğin, komite raporlarının) detaylı bir şekilde arşivlendiği görülmektedir.

ABD Kongresi’nin web sitesinde sosyal medya hesaplarına bağlantılar, yasama süreci hakkında videolar, yasama konulu bir blog  gibi içerikler bulmak mümkündür.

ABD’nin yeni bir ülke olarak kuruluşundan itibaren geçen ilk yüzyıldaki (1774-1875) yasama faaliyetlerini arşivleyen bir bağlantısı vardır.


Yanıt Açıklaması:

E-posta adresleri, telefon numaraları, her bir temsilcinin oylamalarda verdikleri oylar (https://www.congress.gov/roll-call-votes) ve başkent dışındaki ofislerinin iletişim bilgileri gibi oldukça ayrıntılı bilgiler, kullanıcılara sunulmuştur. Doğru cevap B'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum