Bilgisayar Destekli Harita Yapımı 1 Deneme Sınavı Sorusu #1300745

Aşağıdakilerden hangisi Line komutu kullanılarak başlangıç noktası koordinat sisteminin
başlangıç noktası olan 10X10 birimlik kare  çizmek için uygulanacak son adımdır.?


İkinci noktanın koordinatı olan (10,0) yani x yönünde 10 birim y yönünde 0 birim olan ikinci noktanın koordinatları girilir.

Command: specify first point bölümüne karenin ilk noktası olan ve başlangıç noktası orijinden geçen (0,0) koordinatı girilir.

Boş bir çalışma sayfası açılarak, line komutunun kısa yolu olan “L” command satırına yazılıp enter tuşuna basılarak veya draw>line araç çubuğu üzerindeki line simgesi seçilerek line komutu aktif hale getirilir.

Karenin son kenarını çizmek için başlangıç noktasının koordinatları (0,0) değeri command satırında specify next point: 0,0 şeklinde yazılarak 2 defa enter tuşuna basılarak kare çizilmiş olur.

X değeri 0, Y değeri 10 birim olan dördüncü noktanın koordinatları (0,10) command satırında specify next point: 0,10 yazılarak üçüncü kenar çizilir.


Yanıt Açıklaması:

Karenin son kenarını çizmek için başlangıç noktasının koordinatları (0,0) değeri command satırında specify next point: 0,0 şeklinde yazılarak 2 defa enter tuşuna basılarak kare çizilmiş olur. Bu son adımdır. Doğru cevap D'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum