Bilgisayar Destekli Harita Yapımı 2 Deneme Sınavı Sorusu #454620

Bozuk üçgenler oluşturulan arazi modelinin doğruluğunu etkilediğinden dolayı düzeltilmeleri gerekmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bu işlem için uygun bir yöntem değildir?


Üçgen model üzerinde; nokta ekle, nokta sil, kot düzenle, üçgen ekle gibi bir takım düzenlemeleri yapmak

Bozuk üçgenlerin çoğunluğu proje sınırlarındakiler ise tabakası kapatılarak veya silinerek (tabaka sil ve obje sil) eşyükselti eğrilerine müdahalesini engellemek

Üçgen oluşturma parametrelerinden, tüm değerleri iki katına çıkartmak

Üçgen oluşturma parametrelerinden, maksimum üçgen kenarı değeri artırılarak

Proje sınırları içerisindeki bozuk üçgenler için Maksimum üçgen kenarını değiştirerek yeniden üçgenleme yapmanın mümkün olmadığı durumlarda, kullanıcı için bu üçgenle ‘Tabaka Değiştir’ işlemi ile normal üçgenlerin olduğu tabakaya almak


Yanıt Açıklaması:

Bozuk üçgenler oluşturulan arazi modelinin doğruluğunu etkilediğinden dolayı düzeltilmeleri gerekmektedir. Bunun için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Üçgen oluşturma parametrelerinden, maksimum üçgen kenarı değeri artırılarak proje içerisindeki bozuk üçgenler giderilebilir.
- Proje sınırları içerisindeki bozuk üçgenler için Maksimum üçgen kenarını değiştirerek yeniden üçgenleme yapmanın mümkün olmadığı durumlarda, kullanıcı için bu üçgenle ‘Tabaka Değiştir’ işlemi ile normal üçgenlerin olduğu tabakaya alınabilir.
- Bozuk üçgenlerin çoğunluğu proje sınırlarındakiler ise tabakası kapatılarak veya silinerek (tabaka sil ve obje sil) eşyükselti eğrilerine müdahalesi engellenebilir.
- Üçgen model üzerinde; nokta ekle, nokta sil, kot düzenle, üçgen ekle gibi bir takım düzenlemelerin yapılması ile bozuk üçgenler düzeltilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum