Bilgisayar Ve Programlamaya Giriş Deneme Sınavı Sorusu #659553

Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri derleyiciler ile yorumlayıcılar arasında farklardandır? I - Derleyiciler, bir programın tamamını makine diline çevirirken, yorumlayıcılar program komutlarını ayrı ayrı makine komutlarına dönüştürür. II - Derleyicilerde kaynak kodun analizi uzun sürerken, yorumlayıcılarda bu süre daha düşüktür. Buna karşılık; derleyicilerin çalışma hızı, yorumlayıcıların çalışma hızından yüksektir. III - Derleyicilerde programın tamamı tarandıktan sonra, var olan hata mesajları ortaya çıkar. Yorumlayıcılarda ise bir hata ile karşılaşılana kadar dönüştürme işlemi devam eder.


Yalnız I

Yalnız II

I ve II

II ve III

I-II-III


Yanıt Açıklaması:

I - Derleyiciler, bir programın tamamını makine diline çevirirken, yorumlayıcılar program komutlarını ayrı ayrı makine komutlarına dönüştürür.

II - Derleyicilerde kaynak kodun analizi uzun sürerken, yorumlayıcılarda bu süre daha düşüktür. Buna karşılık; derleyicilerin çalışma hızı, yorumlayıcıların çalışma hızından yüksektir.

III - Derleyicilerde programın tamamı tarandıktan sonra, var olan hata mesajları ortaya çıkar. Yorumlayıcılarda ise bir hata ile karşılaşılana kadar dönüştürme işlemi devam eder.

derleyiciler ile yorumlayıcılar arasında farklardandır. Doğru cevap E'dir.

Yorumlar
  • 0 Yorum