Bilgisayar Ve Programlamaya Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1104586

Aşağıdakilerden hangisi derleyiciler ve yorumlayıcılar arasındaki farklılıklardan biri yanlış olarak verilmiştir?


Derleyiciler, bir programın tamamını makine diline çevirirken, yorumlayıcılar program komutlarını ayrı ayrı makine komutlarına dönüştürür.

Derleyicilerde kaynak kodun analizi uzun sürerken, yorumlayıcılarda bu süre daha düşüktür.

Derleyicilerde programın tamamı tarandıktan sonra, var olan hata mesajları ortaya çıkar. Yorumlayıcılarda ise bir hata ile karşılaşılana kadar dönüştürme işlemi devam eder.

Yorumlayıcılarda orta seviyeli nesne kodları  üretilirken, derleyicilerde böyle bir üretime ihtiyaç yoktur.

Derleyicilerde programların sürekli derlenmesine gerek yoktur. Yorumlayıcılarda ise programların her seferde dönüştürülmesi gerekir.


Yanıt Açıklaması:

Temel olarak aynı amaç doğrultusunda işlev gören derleyiciler ve yorumlayıcılar arasında bazı farklar bulunur:
• Derleyiciler, bir programın tamamını makine diline çevirirken, yorumlayıcılar program komutlarını ayrı ayrı makine komutlarına dönüştürür.
• Derleyicilerde kaynak kodun analizi uzun sürerken, yorumlayıcılarda bu süre daha düşüktür. Buna karşılık; derleyicilerin çalışma hızı, yorumlayıcıların çalışma hızından yüksektir.
• Derleyicilerde programın tamamı tarandıktan sonra, var olan hata mesajları ortaya çıkar. Yorumlayıcılarda ise bir hata ile karşılaşılana kadar dönüştürme işlemi devam eder.
• Derleyicilerde orta seviyeli nesne kodları (intermediate object code) üretilirken, yorumlayıcılarda böyle bir üretime ihtiyaç yoktur. Bu farklılıktan dolayı, derleyicilerin bellek ihtiyacı daha fazladır.
• Derleyicilerde programların sürekli derlenmesine gerek yoktur. Yorumlayıcılarda ise programların her seferde dönüştürülmesi gerekir. Doğru yanıt D seçeneğidir.

Yorumlar
  • 0 Yorum