Bilgisayar Ve Programlamaya Giriş Deneme Sınavı Sorusu #1401666

Fonksiyon tanımlamayla ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?


Tanımlama satırında argüman değişkenlerinin adını yazma zorunluluğu yoktur

Yalnızca fonksiyon tiplerini (int, float,double, char vb.) yazmak yeterlidir.

Argüman bölümüne void ifadesi yazıldığı durumda fonksiyonun bir giriş değeri aldığı  kabul edilir.

C¸ıkış değerini fonksiyon_tipi bölümü belirler

Fonksiyon yaptığı işlemin ardından, main() ortamına herhangi bir değer geri döndürmüyor ise fonksiyon_tipi bölümüne void ifadesi yazılır.


Yanıt Açıklaması:

fonksiyon_tipi fonksiyon_adı(tip1 arguman1, tip2 arguman2);
veya fonksiyon_tipi fonksiyon_adı(tip1, tip2); şeklinde yapılır. Tanımlama satırında argüman değişkenlerinin adını(arguman1, arguman2) yazma zorunluluğu yoktur. İkinci ifadede olduğu gibi, yalnızca tiplerini (int, float,double, char vb.) yazmak yeterlidir. Ancak parantez içerisindeki toplam argüman sayısı önemlidir. Fonksiyonun giriş argümanları olarak dışarıdan, bir diğer ifade ile main() ortamından kaç değişken alması gerektiği belirlenmelidir. Argüman sayısı fonksiyon tanımı, fonksiyonun çağrılması ve fonksiyon bloğu bölümlerinde birbirleri ile tutarlı olmalıdır. Argüman bölümüne void ifadesi yazıldığı durumda ise fonksiyonun bir giriş değeri almadığı kabul edilir. Herhangi bir giriş değeri(argüman) almayan fonksiyonlar, her yerden erişilebilen genel(global) değişkenleri kullanarak işlem yapabilecekleri gibi, açıklama içeren ekrana yazdırma işlemlerini gerçekleştirebilirler.

C¸ıkış değerini ise fonksiyon_tipi bölümü belirleyecektir. Fonksiyon tipi de int, float, double, char vb. değişken türlerinden herhangi bir tanesi olabilir. Fonksiyon yaptığı işlemin ardından, main() ortamına herhangi bir değer geri döndürmüyor ise fonksiyon_tipi bölümüne void ifadesi yazılır. Geri değer döndürmeyen fonksiyonlara, main()’den fonksiyona gönderilen değerleri printf fonksiyonu kullanarak ekrana yazdıran fonksiyonlar örnek olarak gösterilebilir.

Yorumlar
  • 0 Yorum