Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #899298

Kişisel veriler ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?


Kişisel verilerin korunması hakkı, insan hakkı olarak kabul edilmektedir.

Kişisel veri kavramının doğrudan kişi ile ilgili olması şart değildir.

Kişisel verilerin korunmasındaki temel gaye, “veri”lerin, yani herhangi bir rakamın, herhangi bir bilginin, herhangi bir görüntünün korunmasıdır.

Kişisel verilerin konusunu sadece yazılı bilgiler oluşturabilir.

Dünyada kişisel verilerin korunmasına yönelik hukuksal düzenlemelerin az sayıda ve oldukça yeni şekilde gerçekleştiği söylenebilir.


Yanıt Açıklaması:

Öncelikle kişisel verilerin korunması hakkı, bir insan hakkı olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla doğru cevap A'dır. Bunun yanında diğer cevapların yanlış kısımlarının belirtilmesi faydalı olacaktır. Kişisel veri kavramının doğrudan kişi ile ilgili olması gerekir. Kişisel verilerin korunmasındaki temel gaye, “veri”lerin, yani herhangi bir rakamın, herhangi bir bilginin, herhangi bir görüntünün, korunması değildir. Burada hedeflenen kişilerin korunmasıdır. Kişisel verilerin konusunu sadece yazılı değil, farklı biçimdeki bilgiler de oluşturabilir. Dünyada 100'ün üzerinde devlette kişisel verilerin korunmasına yönelik hukuksal düzenlemelerin kabul edildiği dikkate alındığında, az sayıda düzenlemenin yapıldığı söylenemeyecektir. Doğru cevap A'dır. 

Yorumlar
  • 0 Yorum