Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #955827

5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun hakkında hangisi söylenebilir?


İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içerikten sorumludur.

Yer sağlayıcı (m. 2/m), yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlüdür. 

Yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykı- rı içeriği bu Kanun’un 8. ve 9. maddelerine göre haberdar edilmesi halinde dahi yayından çıkarmakla yükümlü değildir.

İçerik sağlayıcı, sunuş biçiminden, bağlantı sağladığı içeriği benimsediği ve kullanıcının söz konusu içeriğe ulaşmasını amaçladığı açıkça belli ise genel hükümlere göre sorumludur.

Erişim sağlayıcı (m. 2/e), kendisi aracılığıyla erişilen bilgilerin içeriklerinin hukuka aykırı olup olmadıklarını ve sorumluluğu gerektirip gerektir- mediğini kontrol etmekle yükümlüdür.


Yanıt Açıklaması:

İçerik sağlayıcı, bağlantı sağladığı başkasına ait içe- rikten sorumlu değildir.

Yer sağlayıcı (m. 2/m), yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir.

Yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykı- rı içeriği bu Kanun’un 8. ve 9. maddelerine göre haberdar edilmesi halinde yayından çıkarmakla yükümlüdür.

Erişim sağlayıcı (m. 2/e), kendisi aracılığıyla erişilen bilgilerin içeriklerinin hukuka aykırı olup olmadıklarını ve sorumluluğu gerektirip gerektir- mediğini kontrol etmekle yükümlü değildir.

Yorumlar
  • 0 Yorum