Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #955870

İnternetin teknik alt yapısı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? 


İnternet üzerindeki veri iletişimi, TCP/IP olarak adlandırılan ana iletişim hatları üzerinden sağlanır.

İnternet içindeki bilişim sis- temlerinin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri ve veri aktarımında bulunabilmeleri için birtakım ku- rallara uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Bu kurallar, iletişimdeki eşler arasında veri trafiğinin kurallarını oluşturup daha etkin bir iletişim sağ- lanmasını gerçekleştirirler. Bu kurallara, "Backbone" denir.

DNS (Domain Name System/alan adı sistemi) bir TCP/IP servis protokolü değildir.

TCP/IP protokolünün dışında bazı anlaşma dil- leri oluşturulmuşsa da genel olarak kabul görmedi- ğinden şu an için internet ağında en çok kullanılan anlaşma dili TCP/IP protokolüdür.

İnternet adresleri ülkelere ayrıldıktan sonra alt bölüme ayrılmazlar.


Yanıt Açıklaması:

İnternet üzerindeki veri iletişimi omurga (backbone) olarak adlandırılan ana iletişim hatları üzerinden sağlanır.

İnternet içindeki bilişim sis- temlerinin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri ve veri aktarımında bulunabilmeleri için birtakım ku- rallara uygun hareket etmeleri gerekmektedir. Bu kurallar, iletişimdeki eşler arasında veri trafiğinin kurallarını oluşturup daha etkin bir iletişim sağ- lanmasını gerçekleştirirler. Bu kurallara, internet protokolleri ya da TCP/IP (Transmission Cont- rol Protocol/Internet Protocol) protokoller ailesi denir.

DNS (Domain Name System/alan adı sistemi) de bir TCP/IP servis protokolüdür.

İnternet adresleri ülkelere ayrıldıktan sonra .com, .edu, .gov, .biz, .tv, .org gibi daha alt bölüme ayrılırlar (gTLD/generik top level doma- in).

Yorumlar
  • 0 Yorum