Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #955796

Bilişim hukuku mevzuatı ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


Bilişim hukukunu düzenleyen tek bir kanun mevcuttur. 

U¨lkemizde çok az sayıda kanun bilişim hukukuna iliş- kin normlar içermektedir.

Bünyesinde doğrudan internet ortamını veya bi- lişim alanını düzenlemeye yönelik normlar bulun- duran mevzuatın genel özelliği ise, bunların esas olarak başka hukuk dallarını düzen- lemeleri, ancak yine de bünyelerinde bilişim huku- kunun ilgi alanına giren normlara yer vermeleridir.

Bünyesinde bilişim hukukunu ilgilendiren normlar bulunduran mevzuatın genel özelliği, bunların bün- yelerinde doğrudan internet ortamını veya bilişim alanını düzenlemeye yönelik normlar bulundurmalarıdır.

Bilişim hukuku mevzuatını; bünyesinde bilişim hukukunu ilgilendiren normlar bulunduran mevzuat” ve “bünyesinde doğrudan internet ortamını veya bilişim alanını düzenlemeye yönelik normlar bulunduran mevzuat” olarak ayırmak mümkündür.


Yanıt Açıklaması:

Bilişim hukukunun irtibatlı olduğu hukuk dal- larının çok olması nedeniyle, bilişim hukukunu düzenleyen tek bir kanun ve buna bağlı tali mevzu- at bulunmamaktadır.

U¨lkemizde birçok kanun bilişim hukukuna iliş- kin normlar içermektedir.

Bünyesinde doğrudan internet ortamını veya bi- lişim alanını düzenlemeye yönelik normlar bulun- duran mevzuatın genel özelliği ise, bunların bün- yelerinde doğrudan internet ortamını veya bilişim alanını düzenlemeye yönelik normlar bulundurma- larıdır.

Bünyesinde bilişim hukukunu ilgilendiren normlar bulunduran mevzuatın genel özelliği, bunların esas olarak başka hukuk dallarını düzen- lemeleri, ancak yine de bünyelerinde bilişim huku- kunun ilgi alanına giren normlara yer vermeleridir.

Yorumlar
  • 0 Yorum