Bilişim Hukuku Deneme Sınavı Sorusu #954471

Toplu Kullanım Sağlayıcının Yükümlülükleri hakkında hangisi söylenemez?


5651 s. K.’da özellikle internet cafeler gibi ti- cari amaçlı olanlarının giderek yaygınlaştıkları görülen toplu kullanım sağlayıcılara da birtakım yükümlülükler getirilmiştir.

Ticari amaçlı toplu kullanım sağlayıcıların mahalli mülki amirden izin belgesi almaları zorunlu tutulmuştur.

İzne ilişkin bilgiler otuz gün içinde mahalli mülki amir tarafından Kuruma bildirilir. Bunların denetimi mahalli mülki amirler tarafından yapı- lır. İzin belgesinin verilmesine ve denetime ilişkin esas ve usuller, yönetmelikle düzenlenir. 

Ticari amaçla olup olmadığına ba- kılmaksızın bütün internet toplu kullanım sağlayıcılar, konusu suç oluşturan içeriklere erişimin engellenmesi ve kullanıma ilişkin erişim kayıtları- nın tutulması hususlarında yönetmelikle belirlenen tedbirleri almakla yükümlüdür.

Ticari amaçla toplu kullanım sağlayıcıların, ailenin ve çocukların korunması, suçun önlenme- si ve suçluların tespiti kapsamında tedbir alma yükümlülüğü yoktur.


Yanıt Açıklaması:

Ticari amaçla toplu kullanım sağlayıcılar, ailenin ve çocukların korunması, suçun önlenme- si ve suçluların tespiti kapsamında usul ve esasları yönetmelikte belirlenen tedbirleri almakla yüküm- lüdür (5651 s.K. m.7/3).

Yorumlar
  • 0 Yorum